Daag anderen uit met deze #NatuurChallenge.

Deze challenge is een initiatief van Domein Bouw binnen Agenda Natuurinclusief en is bedoeld om bewustwording en bekendheid te generen voor een natuurinclusieve gebouwde omgeving in Nederland en daarbuiten.

Het Domein Bouw wil  Nederland binnen 10 jaar internationaal gidsland maken voor natuurinclusief wonen en werken.

We hebben in ons land al veel in ons mars, bekijk bijvoorbeeld de projecten: Wonderwoods in Utrecht, Stadskantoor Venlo en Wijk Kerckebosch in Zeist en Berckelbosch in Eindhoven

De #NatuurChallenge is bedoeld om aandacht te genereren voor het belang van natuur in onze leefomgeving met als uiteindelijk doel dat iedereen in Nederland straks in een natuurinclusieve omgeving kan wonen en werken.

Wat is de opdracht?

Maak een maximaal 2 minuten durend filmpje en beantwoord de volgende vragen:

  1. Mijn go-to stukje natuur is … “ film een verrassend stukje natuur in jouw buurt waar jij blij van wordt.
  2. “Natuur in mijn omgeving is belangrijk voor mij omdat …” vertel waarom natuur in jouw buurt belangrijk voor jou is. Wat betekent natuur voor jou?
  3. “Waar ik meer of betere natuur wil zien is …” vertel hoe jij meer of betere natuur in jouw buurt voor je ziet.
  4. “Ik vraag … om hier iets aan te doen.” Vraag jouw gemeente, huurbaas, ouders of wie je ook wilt om hier wat aan te doen.
  5. “Ik daag … uit voor de Natuur Challenge!” Nomineer zoveel mogelijk mensen uit je netwerk (minimaal 2) om ook deel te nemen aan de challenge: zo geef je het stokje door.

Post de video op jouw social media kanaal naar keuze en tag de personen die je uitgedaagd hebt voor de Natuur Challenge om hen hiervan op de hoogte te brengen.

Een eenvoudige variant

Geen tijd of zin om dit te doen? Upload dan het plaatje bovenaan dit artikel, eventueel met een kort stukje tekst over waarom natuur in jouw omgeving zo belangrijk voor jou is, en tag minimaal 2 personen uit je netwerk om hen uit te dagen.

 

Sluit je nu aan bij de natuurinclusieve movement en deel jouw video!

De challenge loopt van 21 maart tot en met 21 mei 2023 en de leukste video’s krijgen een plaatsing op de Natuur Challenge website.