Natuurtop 21 juni: een eerste impressie

Wat krijg je als je ruim 450 mensen met een hart voor de natuur samenbrengt op een zomerse dag in juni?

Dan krijg je een fantastisch evenement vol inspiratie, energie, ontroering, hoop, samenzijn, daadkracht en een niet meer te stoppen beweging naar een Natuurinclusieve samenleving!

Wetenschappers, natuur- en maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, bestuurders, ecologen, ministeries, provincies, gemeentes en burgers. Jullie waren er allemaal! Net als vertegenwoordigers uit de domeinen landbouw, infrastructuur, energie, bouw, onderwijs, financiële sector, water, gezondheid en vrijetijdseconomie.

We schrijven 21 juni 2023, de eerste Natuurinclusieve top in Nederland. Een dag om nooit meer te vergeten.

Nu gaan we eerst nagenieten en laten we bezinken wat deze dag ons heeft gebracht. Zodat we daarna met nog meer energie het thema Natuurinclusief nog verder op de kaart kunnen zetten. Met concrete oplossingen en hoopvolle vergezichten.

Nu is het aan iedereen om alle ambities en acties uit te voeren en met elkaar te laten zien: verandering kan wel en we gaan het ook echt doen.

Vereert dat we ook de Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal deze dag mochten verwelkomen. Haar mooie woorden kunnen wij alleen maar onderschrijven.

Hoe gaan we met elkaar de beweging creëren richting positieve natuur? Waarbij natuur is ingevlochten in de samenleving. Dat begint met het vervangen van tegels in de achtertuin, het begint met groene straten, het begint met groene parken op 300 meter afstand waar we zo naartoe kunnen lopen, het begint met groen-blauwe veradering waar we groene woonwijken en natuur met elkaar verbinden, het begint met landschapselementen terugbrengen op al die boerenerven.

Nederland in beweging krijgen naar positieve natuur. Dat doen we hier, samen!

Geniet van de sfeerbeelden. In onze volgende nieuwsbrief zoomen we verder in op de inhoud van de dag en de vele mooie sessies.

Foto’s: Erik Kottier